Via Rumania Cultura

Revista presei

 
Articole
Asociația Via Rumania Cultura, în colaborare cu Centrul de Diagnoză Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara și compania 123ContactForm dau startul unei cercetări sociologice privind percepția spaniolilor în România.
Se ha cerrado el Festival Aplec Internacional de Timisoara, celebrado entre el 7 y el 10 de agosto en esta ciudad rumana y ha sido un gran éxito.
Cel mai mare festival catalan de folclor din afara Spaniei, Aplec Internacional, începe vineri, la Timișoara, sute de artiști fiind prezenți la actuala ediție cu o paletă foarte variată de evenimente ce atrage un numeros public.
In perioada 8-10 august 2014, ADIFOLK Barcelona (Associacio per a la difusio del folklore), Primaria Municipiului Timisoara, Consulatul Onorific al Spaniei in Timisoara si Asociatia ViaRumania Cultura organizeaza cel mai mare si impresionant festival catalan din afara Spaniei, informeaza timisoaraazi.ro.
ADIFOLK Barcelona (Associació per a la difusió del folklore), Primăria Municipiului Timişoara, Consulatul Onorific al Spaniei în Timişoara şi Asociaţia ViaRumania Cultura organizează în perioada 8-10 August, la Timişoara, cel mai mare şi impresionant festival catalan din afara Spaniei.
Arta iberică aduce tot ce are mai bun la Timişoara, până în 13 aprilie, în cadrul celei de-a doua ediţii a Zilelor Culturii Spaniole. Secţiunile la care pot participa toţi cei interesaţi de acest eveniment sunt film, pictură, literatură, muzică, jurnalism, gastronomie şi dans. Iar printre invitaţii speciali ai evenimentului se numără şi Raúl Sanchez, care i-a luat, vara trecută, un interviu lui Victor Ponta, atingând usturător tema plagiatului de care era acuzat premierul.
Saptamana asta are loc la Timisoara a doua editie a Zilelor Culturii Spaniole, un festival organizat de Asociatia Via Rumania Cultura si care se va materializa prin 6 zile de activitati menite sa promoveze cultura si obiceiurile spaniole. Evenimentul se anunta a fi unul deosebit de ofertant, avand sectiuni ca literatura, poezie, dans, pictura, gastronomie si, bineinteles, film.
Zilele Culturii Spaniole se desfăşoară în perioada 8-13 aprilie şi urmăreşte să amplifice succesul avut anul trecut. Având deja experienţa de organizare şi promovare a evenimentelor culturale, ediţia a doua vine cu noi provocări, oameni importanţi, evenimente interesante și voluntari motivați. „Los amantes del círculo polar”, regizat în 1998 de Julio Médem, cu Najwa Nimri și Fele Martínez, a câștigat două premii Goya.
O săptămână întreagă de activităţi culturale menite să promoveze cultura şi obiceiurile spaniole, dar şi să lege o relaţie frumoasă între locuitorii celor două ţări. În perioada 8-13 aprilie,timişorenilor li se pregăteşte cea de-a II-a ediţie a Zilelor Culturii Spaniole – un adevărat festival cu secţiuni precum film, pictură, literatură, muzică, jurnalism, gastronomie şi dans.
Zilele Culturii Spaniole, cea de-a doua ediție, se desfășoară în perioada 8-13 aprilie în Timişoara. Pe parcursul unei săptămâni, timişorenii au acces liber la întâlnirile cu spaniolii remarcaţi în domenii precum jurnalism, literatură, dans şi pictură.
Actiunea filmului „Rec”, regizat de Paco Plaza și Jaume Balaguero, se desfășoară în jurul unei realizatoare TV, Angela Vidal (Manuela Velasco) și aș cameramanului ei, Pablo. Cei doi lucrează la un reportaj despre activitățile unei secții de pompieri în tura de noapte. În timpul filmărilor suna alarma; pompierii sunt chemați să salveze o bătrână, prinsă în capcană în propria casă, și totul scapă de sub control. Însoțit de jurnalistă, grupul de pompieri ajunge la adresă, unde va descoperi că în misteriosul edificiu s-a petrecut ceva oribil. Filmul va fi proiectat în Aula Magna.
Având deja experienţa de organizare şi promovare a evenimentelor culturale, ediţia a II-a vine cu noi provocări, oameni importanţi, evenimente interesante şi voluntari motivaţi. Ediţia a II-a a Zilelor Culturii Spaniole pregăteşte o inedită întâlnire cu presa spaniolă de calitate, jurnalistul Raúl Sánchez, fost corespondent El Pais în România, actualmente corespondent al Agenţiei EFE şi redactor şef Hotnews.es, care va susţine o conferinţă despre imaginea României în presa spaniolă şi va întreţine o discuţie publică în care se va vorbi despre lucrurile bune pe care România le are de oferit.
Flamenco, muzica, dansul, poezia, filmul, literatura, jurnalismul şi gastronomia, sunt ingredientele ediţiei din 2013 a Zilelor Culturii Spaniole, care se desfăşoară în perioada 8-13 aprilie în Capitala Banatului.
Flamenco, bucătărie spaniolă, film şi literatură: toate se regăsesc în „reţeta” densă, picantă, a Zilelor Culturii Spaniole la Timişoara. Cea de-a doua ediţie a evenimentului se va desfăşura în perioada 8-13 aprilie 2013.
Cea de-a doua editie a evenimentului se va desfasura in perioada 8-13 aprilie, cand timisorenii vor avea acces liber la întâlniri cu spanioli care s-au remarcat în domenii precum jurnalism, literatură, dans şi pictură. Zilele Culturii Spaniole oferă cursuri de literatură, gastronomie şi dans, dar şi proiecţii de film şi spectacole în aer liber.
TVR Timisoara emitirá diariamente en las próximas semanas un anuncio para promocionar la Semana de la Cultura Española 2013 en Timisoara organizada por VIA RUMANIA CULTURA.
Este año nuestro objetivo es consolidar el Festival y su apuesta por el intercambio cultural entre Rumania y España. Para ello hemos creado la Asociación Via Rumania Cultura, con actividad programada no sólo durante el mes de abril sino durante todo el año.
Ediţia din 2013 a Zilelor Culturii Spaniole se desfăşoară în perioada 8-13 aprilie şi urmăreşte să amplifice succesul avut anul trecut. Având deja experienţă de organizare şi promovare a evenimentelor culturale, ediţia a II-a vine cu noi provocări, oameni importanţi, evenimente interesante şi voluntari motivaţi.
Timişoara - Ediţia din 2013 a Zilelor Culturii Spaniole se desfăşoară în perioada 8-13 aprilie şi urmăreşte să amplifice succesul avut anul trecut. Din programul de anul acesta, o inedită întâlnire cu presa spaniolă de calitate: jurnalistul Raúl Sánchez, fost corespondent El Pais în România, actualmente corespondent al Agenţiei EFE şi redactor şef Hotnews.es, va susţine o conferinţă despre imaginea României în presa spaniolă şi va întreţine o discuţie publică în care se va vorbi despre lucrurile bune pe care România le are de oferit.
Ediţia din 2013 a Zilelor Culturii Spaniole se desfăşoară în perioada 8-13 aprilie şi urmăreşte să amplifice succesul avut anul trecut. Având deja experienţa de organizare şi promovare a evenimentelor culturale, ediţia a II-a vine cu noi provocări, oameni importanţi, evenimente interesante şi voluntari motivaţi.
“Ediţia din 2013 a Zilelor Culturii Spaniole se desfăşoară în perioada 8-13 aprilie şi urmăreşte să amplifice succesul avut anul trecut. Având deja experienţa de organizare şi promovare a evenimentelor culturale, ediţia a II-a vine cu noi provocări, oameni importanţi, evenimente interesante și voluntari motivați.
Jose Miguel Vinals, un spaniol stabilit în Timişoara, managerul companiei Via Rumania, va susţine o pledoarie bazată inclusiv pe experienţa proprie pentru a atrage cât mai mulţi investitori catalani în țara noastră şi în Timişoara în special. La întâlnire vor participa reprezentanţi a 50 de firme din sectoarele industrie, energetic şi agricultură din Spania.
Camera de Comerţ a Barcelonei, Spania, a găzduit recent o conferinţă pe tema potenţialul de investiţie al României în general, al Timișoarei, în particular.
Succesul ediţiilor trecute l-a determinat pe Jose Miguel Viñals, un afacerist spaniol stabilit în Banat, să organizeze o nouă ediţie a „Zilelor culturii spaniole", eveniment pentru care are şi sprijinul autorităţilor locale.
Ca urmare a succesului de care s-au bucurat Zilele Culturii Spaniole la Timişoara, în data de 30 mai, la Camera de Comerţ din Barcelona va avea loc o sesiune de informare a oamenilor de afaceri spanioli despre oportunităţile de investiții în zona Timișoara.
Muzeul de Arta Timisoara, impreuna cu Institutul Cervantes din Bucuresti, Academia Regala de Arte Frumoase San Fernando - Calcografia Nationala din Spania si Grupul Via Rumania, organizeaza
Zilele Culturii Spaniole se desfăşoară în perioada 8-13 aprilie şi urmăreşte să amplifice succesul avut anul trecut. Având deja experienţa de organizare şi promovare a evenimentelor culturale, ediţia a doua vine cu noi provocări, oameni importanţi, evenimente interesante și voluntari motivați. Primul eveniment este proiecția filmului „Rec”, programată luni seară.
Asociatia Via Rumania Cultura ofera timisorenilor o saptamana intreaga de activitati culturale menite sa promoveze cultura si obiceiurile spaniole, dar si sa lege o relatie frumoasa intre locuitorii celor doua tari.
Zilele Culturii Spaniole, cea de-a doua ediție, se desfășoară în perioada 8-13 aprilie în Timişoara. Pe parcursul unei săptămâni, timişorenii au acces liber la întâlnirile cu spaniolii remarcaţi în domenii precum jurnalism, literatură, dans şi pictură. Zilele Culturii Spaniole oferă cursuri de literatură, gastronomie şi dans, dar şi proiecţii de film şi spectacole în aer liber.
In perioada 8-13 aprilie 2013, Timisoara va fi pentru a doua oara gazda culturii spaniole. Zilele Culturii Spaniole, editia a II-a, vor aduce in orasul nostru personalitati din Spania, de la jurnalisti, la scriiitori, muzicieni, dansatori si altii. Si in acest an vor fi workshop-uri, spectacole, vizionari de filme, conferinte la care pot participa gratuit toti timisorenii interesati.
Contact Asociatia Via Rumania Cultura

 

espanol.hotnews.ro:  VIDEO TVR Timisoara promocionará la Semana de la Cultura Española

espanol.hotnews.ro: Una cultura, una ciudad, dos países, una semana

Ora de Timis: Zilele Culturii Spaniole ajung anul acesta la ediţia a II-a

Port.ro: Zilele Culturii Spaniole la Timişoara

Evive: Zilele Culturii Spaniole 2013

Hotnews.ro: Expozitie: Goya - Cronicarul tuturor razboaielor. Dezastrele si fotografia de razboi

Adevarul.ro : Organizatorii "Zilelor culturii spaniole la Timişoara" vor promova oraşul de pe Bega la Barcelona

Ora de Timis: Un om de afaceri spaniol îşi convinge concetăţenii să investească în România. Vezi de ce preferă José Miguel Viñals Timişoara

Adevarul.ro: Ştiaţi că în Banat a existat localitatea Noua Barcelona? A fost stabilit programul "Zilelor culturii spaniole" la Timişoara

Ora de Timis: Zilele Culturii Spaniole la Timişoara au ecou la Barcelona

Timisoara Express: Flamenco, arta culinara si filme la Zilele Culturii Spaniole

Press Alert: Jurnalistul de la El Pais care l-a interpelat pe Ponta pe tema plagiatului vine la Timişoara

Tion: Lectii de flamenco si gazpacho, la Zilele Culturii Spaniole in Timisoara

West City Radio: Zilele Culturii Spaniole vor fi sarbatorite la Timisoara
News Timisoara: Zilele Culturii Spaniole, la Timişoara
Pagini de cultura: Zilele Culturii Spaniole, la a doua ediţie
de Banat.ro: Zilele Culturii Spaniole: REC
Actualitatea Timisoara: Zilele Culturii Spaniole la Timisoara

Timisoara Azi: Zilele Culturii Spaniole, la Timisoara

Marele ecran: Zilele culturii spaniole 2013

 

www.viarumania.com