Via Rumania Cultura

Tion: Lectii de flamenco si gazpacho, la Zilele Culturii Spaniole in Timisoara

 Flamenco, bucătărie spaniolă, film şi literatură: toate  se regăsesc în „reţeta” densă, picantă, a Zilelor Culturii Spaniole la Timişoara. Cea de-a doua ediţie a evenimentului se va desfăşura în perioada 8-13 aprilie 2013.

 

„Suntem bucuroşi să aducem Spania aici, la Timişoara. Şi, pentru că anul trecut, prima ediţie a acestui eveniment a fost primită cu enorm entuziasm şi interes, ceea ce ne-a încurajat să continuăm, ediţia a doua aduce mai mulţi spaniol şi mai multe evenimente. La fel de intens ne dorim însă să arătăm în Spania că România există, că are o cultură fabuloasă şi merită descoperită şi iubită. Pentru că, din păcate, nu se ştie, deşi trăiesc şi muncesc în Spania peste 1 milion de români. Pregătim deci, aici şi acum, o ediţie a zilelor culturii româneşti în Spania, în 2014, cu sprijinul consulatelor de acolo”, a declarat Jose Miguel Vinals, managerul Via Rumania şi organizator al evenimentului.

Conform programului prezentat vineri la Calpe Gallery, ediţia 2013 a Zilelor Culturii Spaniole la Timişoara va începe cu proiecţia filmului „Rec”, în 8 aprilie, la ora 19, în Aula Magna a UVT. În 9 aprilie, la ora 18,30, la Calpe Gallery se va deschide „o expoziţie de pictură altfel”: o dansatoare de flamenco va susţine un performance, iar pictorul, inspirat de mişcările ei, va „arunca” pe pânză culori, Expoziţia va putea fi apoi vizitată până în 13 aprilie. În aceeaşi zi, de la ora 19, în Aula Magna va rula filmul „Los amantes del circulo polar”. În 10 aprilie, de la ora 18,30, jurnalistul Raul Sanchez va vorbi despre „Imaginea României în presa spaniolă”, în Sala Barocă a Muzeului de Artă Timişoara, iar de la ora 19, în Aula Mana va putea fi vizionat un alt film spaniol, „Las 13 rosas”. În 11 aprilie, la Biblioteca Central Universitară Eugen Todoran se vor desfăşura două cursuri: scriitoarea Aracelli Estevez  va propune  o lecţie de „micropoveşti” de la ora 9,40, iar prezentatoarea TV Maribel Alvarez  va vorbi despre „Biografii feminine spaniole”, de la ora 11,20.

 

Citeste mai multe pe tion.ro

 

 

espanol.hotnews.ro:  VIDEO TVR Timisoara promocionará la Semana de la Cultura Española

espanol.hotnews.ro: Una cultura, una ciudad, dos países, una semana

Ora de Timis: Zilele Culturii Spaniole ajung anul acesta la ediţia a II-a

Port.ro: Zilele Culturii Spaniole la Timişoara

Evive: Zilele Culturii Spaniole 2013

Hotnews.ro: Expozitie: Goya - Cronicarul tuturor razboaielor. Dezastrele si fotografia de razboi

Adevarul.ro : Organizatorii "Zilelor culturii spaniole la Timişoara" vor promova oraşul de pe Bega la Barcelona

Ora de Timis: Un om de afaceri spaniol îşi convinge concetăţenii să investească în România. Vezi de ce preferă José Miguel Viñals Timişoara

Adevarul.ro: Ştiaţi că în Banat a existat localitatea Noua Barcelona? A fost stabilit programul "Zilelor culturii spaniole" la Timişoara

Ora de Timis: Zilele Culturii Spaniole la Timişoara au ecou la Barcelona

Timisoara Express: Flamenco, arta culinara si filme la Zilele Culturii Spaniole

Press Alert: Jurnalistul de la El Pais care l-a interpelat pe Ponta pe tema plagiatului vine la Timişoara

Tion: Lectii de flamenco si gazpacho, la Zilele Culturii Spaniole in Timisoara

West City Radio: Zilele Culturii Spaniole vor fi sarbatorite la Timisoara
News Timisoara: Zilele Culturii Spaniole, la Timişoara
Pagini de cultura: Zilele Culturii Spaniole, la a doua ediţie
de Banat.ro: Zilele Culturii Spaniole: REC
Actualitatea Timisoara: Zilele Culturii Spaniole la Timisoara

Timisoara Azi: Zilele Culturii Spaniole, la Timisoara

Marele ecran: Zilele culturii spaniole 2013

 

www.viarumania.com