Via Rumania Cultura

Despre noi

 

Asociația VIA RUMANIA CULTURA  s-a înființat din dorința de a crea o punte de legătură între România și Spania. Organizăm evenimente și proiecte culturale cu caracter local, național și internațional pentru a dezvolta raporturile culturale, sociale dar și economice între cele două țări.

 

Doua dintre cele mai puternice motive care ne-au făcut să ne dorim să participăm activ la apropierea între România și Spania sunt următoarele:

- Țările nu se cunosc între ele, iar imaginea percepută nu corespunde realității. 

- Atât România cât și Spania dispun de un patrimoniu cultural de prim ordin, patrimoniul fiecărei țări jucand un rol important în zona lui de influență.

 

Asociația Via Rumania Cultura s-a înființat ca urmare a patru ani de experiență în oranizarea de proiecte de responsabilitate socială realizate de firma comercială Via Rumania: organizarea unui concurs de traducere de poezie spaniolă, participarea unui grup semnificativ de elevi catalani la tradiţionalul festival „Inimă de copil”, organizarea unui campionat de fotbal multietnic pentru elevi, participarea la mese rotunde sau la Campania naţională de împădurire „Plantăm fapte bune” în anul 2011.

În 2012, implicarea Via Rumania a crescut, iar efortul s-a materializat într-un program de opt zile de activități culturale, destinate publicului larg și celui academic sub numele de ”Zilele Culturii Spaniole”.

Anul 2013 debutează cu înființarea Asociației Via Rumania Cultura.

 

Asociația se angajează să promoveze, prin activitatea sa și cu sprijinul indispensabil a tuturor celor care vor deveni sustinatori, valorile culturale, sociale și economice între România și Spania.

Pentru detalii referitoare la acitivitate noastră, va rugăm accesați secțiunea „Proiecte”

 

Ne vedem la următorul eveniment,

Echipa Asociației Via Rumania Cultura

 

 

www.viarumania.com